latinica  ћирилица
13/04/2018 |  21:51 ⇒ 22:01 | Аутор: Б92

АБА: Лесор и Фелдин промашили побједу, Будућност има меч лопту!

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у драматичној утакмици у "Морачи" резултатом 78:77 од Будућности која води 2-1 у финалној серији АБА лиге.
Ц.Звезда - Будућност (Фото:Budućnost VOLI) -
Ц.Звезда - Будућност (Фото:Budućnost VOLI)

Црвено-бијели су имали посљедњи напад, али је прво Џејмс Фелдин промашио тројку за побједу, а онда и Матијас Лесор није успио да "одбојком" врати лопту у обруч.

Екипа Александра Џикића је тако повела са 2-1 у финалу регионалног такмичења и прву меч лопту имаће сутра од 21 час на истом мјесту.

Уколико актуелни српски и регионални шампион успије да изједначи, серија се враћа у Београд и "мајсторица" ће бити на програму у понедјељак.

Дуел у "Морачи" протекао је у изједначеној борби, двије екипе су се смјењивале у вођству, али Звезда није успјевала да преломи на своју страну када год је имала прилику. Такође, на руку јој није ишло што су судије дале четврту личну Алену Омићу почетком посљедњег периода, баш када је гостујући тим побјегао на +7.

Дуел у престоници Црне Горе почео је у егалу, а захваљујући Немањи Гордићу Будућност је имала благу предност на старту.

Звезда је парирала неколико минута, потом промашила четири-пет везаних напада, али ни предност домаћих није дуго трајала.

Црвено-бијели су направили серију 8:0 и преокренули, послије чега је исто учинио и тим Александра Џикића. Почетком другог периода разиграли су се прије свих Џејмс Фелдин и Ален Омић-Фелдин је погодио три узастопне тројке (14 поена у првом полувремену), а када није могао да завршава нападе, асистирао је Омићу.

Захваљујући веома рационалној игри Лазића, Звезда је лакше долазила до поена од противника и учврстила вођство, па са +5 отишла на одмор.

Експресно су се домаћи вратили послије паузе, да би споменути Омић везао неколико добрих напада и вратио "моментум" на страну гостију. Имала је Звезда +7 прије него што је судијска тројка свирала два брза фаула центру београдског тима и он је морао на клупу. Тиме је одсјечена једна од двије нападачке опције у нападу, па је Будућност још једном преокренула.

Ипак, преко Ениса и Фелдина црвено-бијели се враћају, али на већ описан начин остају без вођства у финалу АБА лиге.

Немања Гордић је поново предводио црногорски клуб са 17 поена (5-6 за два, 1-3 за три), уз 5 асистенција, али је од учинка важније што је са њим на Паркету Будућност изгледала много нападчки организованије. Пратио га је Николић са 12 поена, док су по 10 додали Гибсон, Паровић и Ивановић.

С друге стране, споменути Фелдин је био најефикаснији са 19 поена (4-8 за три) и 5 успјешних додавања, Омић је заустављен на 18 поена (9-11 из игре), а једини двоцифрени је још био Тејлор Рочести са 12 поена и 5 асистенција.