latinica  ћирилица
14/04/2018 |  09:22 ⇒ 09:24 | Аутор: РТРС

СЛ: 157. вјечити дерби

Мечевима 31. кола за викенд почиње такмичење у плеј-офу и плеј-ауту Суперлиге Србије, а највише пажње привлачи 157. вечити дерби&рсqуо; Црвене звезде и Партизана.
Црвена Звезда - Партизан (илустрација: РТРС) -
Црвена Звезда - Партизан (илустрација: РТРС)

Звезда ће од 18.30 на стадиону "Рајко Митић" дочекати Партизан и покушаће да остане непоражена чиме би практично обезбиједила титулу шампиона.

Црно-бијели се надају побједи и наставку низа добрих резултата у дербијима како би остали у трци за титулом коју бране. Партизан је прошле године био у сличној ситуацији и добрим резултатима, али и киксевима Звезде, успио је да освоји титулу.

Послије подјеле бодова црвено-бијели на првом мјесту на табели имају шест бодова више од Партизана.

Дерби је требало да се игра прошлог уторка, али је помјерен пошто је судија Милорад Мажић судио у утакмици Лиге Европа у четвртак увече између Спортинга и Атлетика. Међутим, јуче је одлучено да ће 157. "вјечити" дерби ипак судити Данило Грујић, који је био помоћник Мажићу у Лиги Европа.

Трећепласирани Чукарички игра од 15 часова на свом терену против Радничког из Ниша, који је у плеј-оф ушао са четвртог мјеста. Београдска екипа има 26 бодова и жели добар резултат како би остала у врху табеле и у игри за пласман у квалификације за Лигу Европа, а квалификацијама се нада и Раднички који има бод мање.

У недјељу од 16 часова у дуелу седмопласиране и осмопласиране екипе Напредак ће у Крушевцу дочекати Војводину. Напредак има 23 бода, а новосадски клуб бод мање. Два сата касније у Суботици почиње дуел петопласираног Спаратака и шестопласираног Вождовца. Спартак има 25, а Вождовац 24 бода.

Такмчење у плеј-ауту почиње од часова дуелом Земуна и Бачке у којем је домаћин био убједљив са 3:0. Земун је овом побједом "избио" на врх плеј-аут групе, пошто је сада први са 21 бодом, док је Бачка пета на табели од осам екипа са 15 бодова, три више од прве екипе у зони испадања.

Од 18 часова Радник у Сурдулици дочекује шестопласирани Јавор који има 13 бодова. У исто вријеме у Шапцу Мачва игра против Борца. Клуб из Шапца је четврти на табели са 16 бодова, а Борац је претпосљедњи са 12.

Фудбалери Младости од 18 часова у Лучанима играју против последњепласираног Рада. Обе екипе покушаће да прекину низ лоших резултата и на прави начин почну такмичење у плеј-ауту, прије свега београдски клуб, који ће се борити за опстанак у Супер лиги. "Грађевинари" имају 11 бодова.