latinica  ћирилица
14/04/2018 |  11:13 ⇒ 11:15 | Аутор: СРНА

Лукач отворио "Полицијаду"

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас на отварању "Полицијаде" у Бањалуци да ће ове године школовање на Полицијској академији завршити 240 младих полицајаца, а да је расписан конкурс за пријем 300 нових академаца.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Лукач је рекао да су очекивања да ће ове спортске игре, на којима ће се у различитим спортским дисциплинама такмичити више од 600 учесника, сљедеће године бити још масовније.

"Све је то нови потенцијал и нова снага Министарства, која ће у и сљедећим годинама гарантовати безбједност Републике Српске, јер ће сви они свој посао да раде са новим и снажнијим еланом", рекао је Лукач новинарима.

Он је истакао да се посљедњих неколико година кроз Полицијски академију уводи велики број младих људи.

"Видимо овде пуно младих који су се пријавили да се такмиче, упознају и друже, да рашире своја пријатељства и једни другима буду при руци како у пословним тако и у свим другим приликама", додао је Лукач.

Предсједник синдиката Министарства унутрашњих послова Републике Српске Аница Јондић рекла је да у спортским играма учествују припадници свих полицијских управа од Мркоњић града до Требиња, као и припадници управа Министарства у сједишту, те припадници Специјалне антитерористичке јединице.

"Имамо 23 екипе, које ће се наредна два дана такмичити у седам спортских дисциплина“, навела је Јондићева.

Према њеним ријечима, "Полицијада" има велики значај јер полицајцима из свих крајева Републике Српске пружа прилику да се упознају и друже, једни другима пруже подршку, али и да се на квалитетан начин одморе од посла.

Инспектор за стратешко планирање у служби министра Далиборка Калабић из Бањалуке рекла је да је ова манифестација прилика да се покаже спремност радника унутрашњих послова и њихов спортски дух, али и да се међусобно друже.