latinica  ћирилица
14/04/2018 |  13:20 ⇒ 13:33 | Аутор: СРНА

Вучић и Селаковић примили Арлова и дјецу из Косовског Поморавља

Генерални секретар предсједника Србије Никола Селаковић примио је данас предсједника Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Републике Српске Милорада Арлова, заједно са српском дјецом из Косовског Поморавља - 42 најбољих ученика основних школа у Витини, Гњилану и Косовској Каменици.
Вучић са дјецом са Косова и Метохије - Фото: СРНА
Вучић са дјецом са Косова и МетохијеФото: СРНА

Селаковић је дјеци показао зграду Генералног секретаријата предсједника Републике на Андрићевом венцу, а имали су прилику и да их лично прими предсједник Србије Александар Вучић.

"Сваки сусрет са нашим људима са Косова и Метохије, а посебно са нашом децом је дирљива ствар за свакога од нас ко ради са председником Србије, али и за сваког нормалног човека у Србији", рекао је Селаковић новинарима.

Он је истакао да су дјеца главни разлог борбе за Косово и Метохију, стабилност и мир и напоменуо да је можда најтежи задатак како их мотивисати и обезбиједити услове да остану да живе на Косову и Метохији, "постану добри ученици, студенти, радници, грађани и једног дана доле стварају своје породице".

"Одушевило ме је што међу овом дивном децом има много оних који су већ себи направили амбицију шта желе да буду у животу, поставили циљ и сигурним кораком иду ка том циљу. Када би свако наше дете тако размишљало, када би пред себе постављало циљеве и радило у смеру остварења онда би сигурно Србија била боља", закључио је Селаковић.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Републике Српске Милорад Арлов изјавио је да ће неколико дјевојчица и дјечака са Косова и Метохије, који су данас боравили у посјети Предсједништву Србије, бити гости Републике Српске у јуну ове године.

"Долази 863 дјеце са читавог Косова и Метохије из 50 српских школа, са 18 аутобуса у пратњи 72 наставника и биће смјештени код својих вршњака у 19 градова Републике Српске", рекао је Арлов.

Свечани дочек дјеце биће у Андрићграду, а како је истакао Арлов, посјетиће све што је вриједно у Републици Српској и биће примљени у највишим институцијама Српске.

Он је навео да ће ово бити седми по реду такав пројекат у оквиру кога је Српску до сада посјетило око 3.500 српске дјеце са Косова и Метохије.

"Хоћемо свима да покажемо да стојимо уз српски народ на Косову и Метохији и изузетно ми је драго што овај пројекат Одбора прихватају и подржавају највише институције Републике Српске и Канцеларија за Косово и Метохију", рекао је Арлов, који је данас предсједнику Србије Александру Вучићу уручио књигу Ненада Кецмановића "Историја Републике Српске".