latinica  ћирилица
14/04/2018 |  14:55 ⇒ 14:56 | Аутор: СРНА

Србија: Систем одбране прати развој ситуације у свијету и региону

Безбједносни систем Србије у потпуности функционише, а надлежне службе успјешно чувају мир и безбједност свих грађана, констатовано је на данашњем састанку челних људи Министарстава одбране и унутрашњих послова Србије.

Учесници састанка одржаног у Оперативном центру Србије разматрали су актуелну безбједносну ситуацију у земљи и свијету, као и безбједносне ризике и потенцијалне пријетње по грађане Србије, а посебно ситуацију на простору Косова и Метохије, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Састанком су предсједавали потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар одбране Александар Вулин, а присуствовали су и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и директор Полиције Владимир Ребић.

Разматране су могућности унапређења сарадње војске и полиције, заједничког рада на развијању система обуке, са посебним акцентом на јачању капацитета система одбране Србије за супростављање терористичким пријетњама и другим безбједносним изазовима и ризицима.

Вулин и Стефановић су констатовали да безбједносни систем Србије у потпуности функционише, да надлежне службе успјешно чувају мир и безбједност свих грађана, а да Војска Србије и полиција константно унапређују оперативне способности са циљем заштите грађана Србије, територијалног интегритета државе и очувања мира и стабилности на овим просторима.