latinica  ћирилица
15/04/2018 |  11:19 ⇒ 11:20 | Аутор: СРНА

Чепурин упоредио напад на Сирију са бомбардовањем СР Југославије

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин упоредио је ваздушни напад на Сирију са бомбардовањем СР Југославије 1999. године, истакавши да су очигледне паралеле између ове двије агресије.
Александар Чепурин - Фото: ТАНЈУГ
Александар ЧепуринФото: ТАНЈУГ

"Почели су од Југославије. Уништили су Ирак и Либију. Сада бомбардују Сирију која се налази у предњој линији борбе против тероризма. Бомбардују чланицу УН. Бомбардују без санкције Савјета безбједности УН. Кршећи Повељу УН. Је ли то нормално?", написао је Чепурин на свом налогу на "Твитеру".

Он је истакао да су "паралеле са бомбардовањем Југославије очигледне, укључујући фабриковање лажних изговора за агресију" и позвао на осуду напада.

"Треба осудити агресоре, јер сљедећи удар могу извести на било коју земљу. Како је рекао Ернест Хемингвеј, `не питај, за ким звоно звони, оно звони за тобом`", навео је Чепурин.

САД, Француска и Велика Британија извршиле су у ноћи са петка на суботу ваздушни напад на Сирију као одмазду за наводни напад хемијским оружјем, 7. априла у Думи, за који су оптужили предсједника Сирије Башара ал Асада.