latinica  ћирилица
16/04/2018 |  13:06 ⇒ 14:30 | Аутор: РТРС

"Зашто је култура мени важна" - Награђени ученици посјетили атеље Младена Миљановића (ВИДЕО)

Ученици чији су радови оцијењени најбољима на конкурсу "Зашто је култура мени важна", који је расписало Министарство просвјете и културе Републике Српске, добили су прилику да посјете атеље истакнутог умјетника Младена Миљановића у Бањалуци.
Ученици посјетили атеље Младена Миљановића у Бањалуци - Фото: РТРС
Ученици посјетили атеље Младена Миљановића у БањалуциФото: РТРС

Умјетници Младен Миљановић и Саша Ђорђевић искуство стварања подијелиће са награђеним ученицима- Иваном Самарџићем из Билеће, Богданом Тинтором из Бијељине и Влатком Цветнић из Нове Тополе.

Миљановић је рекао да је ово добра иницијатива која ће младим људима омогућити да сазнају више о умјетности и стваралачком процесу.

Један од награђених ученика, Иван Самарџић, ученик четвртог разреда Опште гимназије у Билећи, рекао је да је конкурс "Зашто је култура мени важна" веома битан за све који се баве умјетношћу.

Богдан Тинтор, ученик Гимназије "Филип Вишњић" из Бијељине, награђен је за андриод апликацију Бонтон.

Влатка Цветнић, ученица бањалучке Технолошке школе, нагласила је да је посјета атељеу умјетника Младена Миљановића одлична прилика за све ученике заинтересоване за умјетност.

Данас Радио-телевизија Републике Српске почиње снимање емсије Мени је важно, која је дио кампање популаризације умјетности и културе, те афирмације младих талената.