latinica  ћирилица
16/04/2018 |  16:37 ⇒ 17:20 | Аутор: РТРС

Расписан тендер: Избор извођача за градњу Зеленог моста

Расписан је тендер за избор фирме која ће бити задужена за изградњу новог Зеленог моста преко ријеке Врбас, са приступном саобраћајницом у Улици Гаврила Принципа и реконструкцијом Улице Бранка Мораче до споја са Козарском улицом.
Идејно рјешење Зеленог моста (Фото: www.banjaluka.rs.ba) -
Идејно рјешење Зеленог моста (Фото: www.banjaluka.rs.ba)

Процијењена вриједност радова, који ће бити финансирани обвезницама, је око 2,4 милиона КМ. Према тендерској документацији, извођач радова ће имати рок од пет мјесеци да заврши овај посао.

– Један од услова тендера јесте и тај да то буде компанија која има искуства у реализацији оваквих пројеката и да може доказати да је изградила мост у најмањој вриједности до два милиона КМ – казали су из Одјељења за саобраћај и путеве.

Очекују да би, под оптималним условима, односно уколико не буде жалби и отезања тендерских процедура, радови на мосту могли започети у јуну, а да до краја године буде успјешно и реализован један од овогодишњих приоритета градских власти.

Нови мост, који ће спојити насеља Обилићево и Кочићев вијенац, биће дужине 80 метара и ширине 14 метара. Требало би да замијени постојећу конструкцију која је, због дотрајалости, прошле године затворена за саобраћај моторних возила.

Имаће двије саобраћајне траке, а предвиђене су и обостране пјешачке и бициклистичке траке, као и видиковац и модерна расвјета.

– Нови мост је дио једног великог пројекта изградње саобраћајног прстена око града и сигурно је да ће по изградњи значајно допринијети саобраћајном растерећењу у граду – закључили су из одјељења.