latinica  ћирилица
17/04/2018 |  12:37 ⇒ 12:37 | Аутор: СРНА

РУГИП добио вишегодишњи спор

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове добила је спор вођен по тужби привредних друштава Геоинжењеринг Бањалука и ГИС софт Брчко ради накнаде штете настале приликом извођења премјера и других геодетско-техничких радова.
РУГИПП - Фото: илустрација
РУГИППФото: илустрација

У дугогодишњем судском спору ова два привредна друштва су од РУГИП-а, који је заступало Правобранилаштво Републике Српске, потраживала више од 3,9 милиона КМ.

Правоснажном пресудом Вишег привредног суда у Бањалуци одбијена је жалба Геоинжењеринга и ГИС софта и потврђена првостепена пресуда Окружног привредног суда у Бањалуци.

"Пресудом је утврђено да су ова привредна друштва од РУГИП-а незаконито потраживала накнаду за радове који нису били предмет уговора закљученог са РУГИП-ом", саопштено је из РУГИП-а.

Због поступања супротно одлукама надлежних органа у случају Геоинжењеринг, РУГИП је поднио десет кривичних пријава против бившег директора Тихомира Глигорића, с обзиром на чињеницу да је због злоупотребе службеног положаја и овлашћења у привреди, Српској и њеним грађанима нанесено око 19 милиона КМ штете.