latinica  ћирилица
18/04/2018 |  08:08 | Аутор: СРНА

Влажни коловози у Српској

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по мокрим или влажним коловозима, због кише која је падала током ноћи или и даље пада, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони земље или камења на коловоз, а посебан опрез неопходан је на путним правцима Бањалука-Кнежево, Сарајево-Фоча и Рогатица-Вишеград, Бихаћ-Босанска Крупа, Коњиц-Мостар и Бугојно-Нови Травник.

Због већег одрона, на магистралном путу Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћај се још одвија успорено, једном траком, по привремено урађеном проширењу поред пута које је проходно за сва возила.

Због санације, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

У току су радови на дионици магистралног пута Лончари-Брчко један и Брчко два-Доња Буковица, због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из правца Брчког.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор, у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, због изградње ауто-пута, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјенично саобраћа се на магистралном путу Мркоњић Град-Кључ у мјесту Драгорај, док се саобраћај одвија успорено на магистралном путу Бањалука-Јајце, локалитет Српских топлица.

Саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен на регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац.

Због активираних клизишта саобраћај се одвија наизмјенично једном траком и на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, дионица Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, те на дионици регионалног пута Лопаре /Мачковац/-Челић.

На ауто-путу А-1, дионици Сарајево сјевер-Лепеница због санације клизишта, саобраћај је у тунелу Игман преусмјерен из возне у претицајну траку, док је на локалитету Трешевине саобраћање успорено.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања.