latinica  ћирилица
19/04/2018 |  15:40 ⇒ 18:02 | Аутор: РТРС

НП "Сутјеска" - Школа у природи за бањалучке основце

Са првим сунчаним данима ученици и учитељи четвртих и петих разреда Основне школе "Петар Петровић Његош" из Бања Луке вишедневним активностостима у Школи у природи у Националном парку "Сутјеска" отворили су и туристичку сезону.

Гимнастика, бројне спортске и рекреативне игре, цртање, брање цвијећа, упознавање са јединственим шумама, планинама ,биљним и животињским свијетом, језерима "горским очима", најграндиознијим спомеником на Балкану – само су неке од активности у настави на отвореном које су одушевиле бањалучке основце.

Позитивни утисци и код учитеља. Учење на отвореном отвара видике у даљем образовању, али и васпитању. Предност Школе у природи је и да се дјеца привикавају на живот у заједници.

-Школа у природи самом својом организацијом развија социјалне и емотивне вјештине и има изузетан здравствени значај за ученике - истиче педагог ове школе Сандра Дивљак.

Сузана Козић, једна од учитељица које су дошле са дјецом истиче да је Национални парк Сутјеска нешто што могу само да пожеле јер је савршен за наставу у природи.

Све је више и заинтересованих студенета из цијелог свијета за изучавање културно-историјског и природног насљеђа. Дејан Павловић, директор НП Сутјеска истиче да је у првом реду то прашума Перућица, највећи врх у БиХ Маглић и обилазак језера.

Национални парк Сутјеска најстарији је парк у БиХ са бројним посебностима који га сврставају међу најзначајније у свијету.