latinica  ћирилица
19/04/2018 |  16:36 | Аутор: СРНА

Вучић: Србија ће наставити да јача односе са Кубом

Предсједник Србије Александар Вучић упутио је честитку новоизабраном предсједнику Кубе Мигелу Дијазу Канелу, у којој је поручио да ће Србија наставити да јача односе са Кубом и пријатељске везе са кубанским народом.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

"Примите моје срдачне честитке поводом Вашег избора за предсједника Кубе. Уверен сам да ћете ову часну и захтјевну дужност обављати са пуном одговорношћу и посвећеношћу у најбољем интересу Ваше земље и Вашег народа, настављајући славну слободарску традицију", навео је Вучић у честитки.

Вучић је истакао подршку Кубе територијалном интегритету и суверенитету Србије и поручио да на ову подршку "узвраћа с великом захвалношћу", саопштено је из Прес-службе предсједника Србије.

"Гостопримство и срдачност кубанског руководства и народа, које сам доживио приликом моје званичне посјете прошлог децембра, као и свеобухватни и садржајни разговори које сам водио, оснажили су ме да још више радим на продубљивању не само политичких, него и економских веза и сарадње, у корист напретка наших двеју земаља", навео је Вучић у честитки.