latinica  ћирилица
19/04/2018 |  18:16 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Дипломатски скандал на невиђено: Тражи се свједок Шешељевом гажењу заставе

Хрватску и даље тресе случај Шешељ, и наводно гажење хрватске заставе у скупштини Србије. Поједини хрватски портали тврде да је цијела прича вјероватно измишљотина Српске радикалне странке, на коју је насјео хрватски политички врх.

Наводе да не постоје фотографија или снимак наводног, гажења заставе Хрватске у парламенту Србије, и да нико од хрватских и српских новинара који су били тамо није видио да се то заиста и догодило.

Скупштина Србије саопштила је за Index.hr да не постоји видео снимак инцидента који је направио лидер радикала Војислав Шешељ.

"У вези са вашим захтјевом обавјештавамо вас да не постоји видео снимак наведеног инцидента. Видео надзор тог дијела Народне скупштине Републике Србије не покрива мјесто где су биле постављене заставе, јер се налази у мртвом углу у односу на постављене камере", пише у одговору Народне скупштине за овај хрватски портал.

Портал наводи се да је управо из радикалског саопштења кренуо, како кажу, цијели дипломатски скандал, који је резултирао тиме да хрватска делегација предвођена предсједником сабора Горданом Јандроковићом, познатим под надимком Њоњо, прекине дводневни посјету Србији само шест сати од њеног почетка.

Огласио се и Шешељ, који тврди да је изгазио хрватску заставу, али да га чуди што му новинари не вјерују да се то заиста догодило.

"Ако смо све измислили, чему галама против нас? Ко је измислио, па будале насјеле? Е, то би било изванредно да је то тако, али нисмо измислили. Има ли иједан новинар да ми вјерује? Нико. Е, ово је новинарска завјера", рекао је Шешељ.