latinica  ћирилица
19/04/2018 |  18:17 | Аутор: СРНА

Иванић: Нисам добио позив за хитну сједницу, учинио сам све из своје надлежности

Члан Предсједништва БиХ из Републике Младен Иванић рекао је да Предсједништво није добило позив за сутрашњу хитну сједницу Представничког дома парламента БиХ на којој ће бити разматране ратнохушкачке изјаве Бакира Изетбеговића у вези са производњом наоружања у фабрикама намјенске индустрије на територији Федерације БиХ, те да је он учинио све из своје надлежности.
Младен Иванић - Фото: РТРС
Младен ИванићФото: РТРС

"Према закону о намјенској индустрији БиХ, наоружање се може производити на основу уговора о извозу или наруџбе Оружаних снага БиХ. Оружане снаге нису то тражиле, тако да нема производње наоружања за 'не дај Боже'", рекао је Иванић новинарима након сједнице Предсједништва БиХ.

На данашњој сједници Предсједништва БиХ приликом гласања о усвајању дневног реда, чланови Предсједништва Драган Човић и Младен Иванић гласали су да се са дневног реда скине тачка "Прихватање Основног Уговора између БиХ и Исламске заједнице у БиХ", коју је предложио Изетбеговић, преноси портал "Вијести".

Иванић је рекао да је Изетбеговић предложио да се на дневни ред уврсти тај уговор иако је био свјестан да неће добити подршку.

"Очигледно некоме требају сукоби. Онај ко то жели - мора бити спреман на овакав исход. Тражио сам да се у уговору, умјесто да БиХ гарантује право на одлазак на џуму и ношење прикладне одјеће, стоји да БиХ не спријечава одлазак на џуму и ношење прикладе одјеће", додао је Иванић, преноси Н1.

Изетбеговић је рекао да Човић и Иванић, нису прихватили његов приједлог - што је уједно био и први пут да је прегласан члан Предсједништва из реда бошњачког народа од почетка мандата.

Он је нагласио да је Иванић раније пристао на модификовану верзију уговора са Исламском заједницом у БиХ, након чега је Човић био против.