latinica  ћирилица
20/04/2018 |  10:36 ⇒ 10:40 | Аутор: Б92

Шок за Никсе- Порзингис пропушта цијелу наредну сезону?

Власник Њујорк Никса Џејмс Долан дао је занимљиву изјавио о опоравку и повратку на терен летонског кошаркаша Кристапса Порзингиса.
НБА лига - Фото: илустрација
НБА лигаФото: илустрација

Порзингис је почетком 2018. покидао лигаменте кољена и затим је услиједила операција, а све што јавност зна о његовом опоравку су само спекулације.

Џејмс Долан, извршни директор 'Медисон Сквер Гардена' и власник њујоршке филијале, изјавио је у интервјуу за 'Њујорк Пост' пар занимљивих ствари око повратка младог крилног центра.

"Речено ми је да Порзингис може да се врати у децембру, али и да не игра до краја сљедеће сезоне, тако да не знам шта да очекујем. Наравно, ми не можемо само да сједимо и да чекамо. Морамо да развијамо наш тим и да га прикључимо када се опорави", рекао је Долан.

Долан је отпустио тренера Џефа Хорнасека и осврнуо се на сезону коју су Никси имали под америчким тренером.

- Мислим да је Хорнасек имао исти проблем као и Фил Џексон, то јест да није схватао какав однос играчи сада имају са менаџментом и тренерима. Мислим да је он био наздан у томе, али мислим да је Џеф добар тренер и да ће проћи добро када добије нови посао" изјавио је Долан.

Никси су отпочели процес интервјуисања кандидата за мјесто тренера, а први на листи је био Џери Стекхаус, а послије њега Марк Џексон и бивши тренер Никса Мајк Вудсон. Очекују се интервјуи са Дејвидом Физдејлом, Дејвидом Блатом и аналистом Кенијем Смитом.