latinica  ћирилица
20/04/2018 |  12:25 | Аутор: СРНА

Кришто: Није било разлога да посланици не дођу на сједницу

Замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Борјана Кришто /ХДЗ/ рекла је да не види ниједан оправдан разлог што сви посланици нису дошли на данашњу сједницу овог дома како би се расправљало о теми "Ратнохушкачке изјаве члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића у вези с производњом наоружања у фабрикама намјенске индустрије на територији Федерације БиХ".
Борјана Кришто - Фото: РТРС
Борјана КриштоФото: РТРС

- Шта је то оправдано за сазивање сједнице ако није безбједносна ситуација. Ово је првенствено интерес БиХ. Онима који се залажу за њену безбједност, стабилност и просперитет требало је да буде у интересу да данас дођу и да одговоримо на нека питања - изјавила је Кришто новинарима након што сједница није одржана због недостатка кворума.

Према њеним ријечима, о овом питању је требало расправљати послије ратнохушкачких изјава у којима једни пријете ратом, други митраљезима, а трећи наоружањем и војном и опремом.

- Данас је овдје требало да одговоримо - да ли се оружје производи мимо закона? Треба нам одговор - ко и колико неко ради у складу са законом - нагласила је Кришто.

Према њеним ријечима, нико не може рећи да је БиХ његова јер на то нема право.

- Јуче сам слушала изјаве колеге /Шефика/ Џаферовића /СДА/ да није оправдано ни сазивање сједнице. Према Џаферовићу, није основано и оправдано све оно што он не мисли. То значи: "Пословник - то сам ја, закон - то сам ја, Устав - то сам ја, држава - то сам ја" - навела је Кришто.

Она је истакла да је позив за сазивање хитне сједнице у потпуности у складу са Пословником.

- Посланици ХДЗ-а БиХ припремили су се за расправу о овој теми. Све што се дешава у парламенту БиХ дио је предизборне кампање, нешто што штети интересима БиХ, њених народа и грађана. Не траже се рјешења, тражи се негативна клима, негативна реторика, све оно што није добро - тврди Кришто.