latinica  ћирилица
20/04/2018 |  16:11 ⇒ 16:14 | Аутор: СРНА

ПДП - Посланици СзП дошли на хитну сједницу

Партија демократског прогреса /ПДП/ саопштила је данас да су сви посланици партија Савеза за промјене /СзП/ дошли на хитну сједницу Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, те да им је жао што сједница није одржана.
ПДП - Фото: РТРС
ПДПФото: РТРС

У ПДП-у наводе да је парламент мјесто гдје треба разговарати и о тешким питањима, попут ратнохушкачких изјава бошњачког члана Предсједништва Бакира Изетбеговића.

"Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац тражи кривце за свој политчки дебакл, неуспјех одржавања данашње сједнице, а није успио да на сједницу доведе ни два посланика из сопственог Клуба, нити коалиционе партнере из ДНС-а", сматрају у ПДП-у.

Хитна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, на којој је требало да буде разматрана једна тачка дневног реда "Ратнохушкачке изјаве члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића у вези са производњом наоружања у фабрикама намјенске индустрије на територији Федерације БиХ", није данас одржана због недостатка кворума.

На сједницу нису дошли посланици СДА, СББ, СДП-а, ДФ-а и Независног блока, али ни чланови Предсједништва БиХ, који су били позвани.