latinica  ћирилица
20/04/2018 |  16:59 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Брод: Обиљежен Дан планете у оквиру пројекта "Стварамо здраве навике"

Чланице Нестро групације "Оптима Група" и "Рафинерија нафте Брод", низом активности обиљежиле су Дан планете земље у оквиру пројекта "Стварамо здраве навике". За ученике Основне школе Свети Сава из Брода организован је обилазак Рафинерије нафте и едукација о екологији.

За ученицу основне школе из Брода Милицу Радовановић и чланицу еколошке секције, обилазак Рафинерије и еколошки час били су прилика да се упозна са технологијом прераде нафте и о бризи о екологији, коју проводи ова компанија.

"Рафинерија нафте Брод сваке године подржава локлану заједницу и улаже у младе људе, који ће у будућности бити одговорни за друштво и његово окружење", истиче начелник Одјељења заштите на раду "Рафинерије нафте Брод" Бранко Лазић.

Током протекле године, Нестро групација саднице цвијећа у Броду поклонила је образовним институцијама. Ове је на ред дошло 550 квадратних метара градских зелених површина обогаћених са 1.500 цвијетних садница.

"Са задовољством могу да кажем да је Нестро групација поклонила саднице цвијећа, како би се уредиле све зелене градске површине у Броду и на тај начин уљепшали грађанима Брода сам град", рекла је Дубравка Гајић из Управе за маркетинг "Оптима група".

У Оптима групи наглашавају да им је циљ као друштвено одговрној компанији да заједно са грађанима подижу еколошку свијест свих и стварају здраве навике.

"Мени остаје као начелнику општине да се захвалим и да грађани оштине Брод буду свјесни напора које чини рафинерија, а наравно сви желимо чистију и здравију средину и ваздух", каже начелник општине Брод Илија Јовичић.