latinica  ћирилица
21/04/2018 |  10:43 ⇒ 10:43 | Аутор: РТС

Богдановић спектакуларан у побједи над Кливлендом

Индијана Пејсерси су повели у првој рунди плеј-офа против Кливленд Кавалирса, после побједе над екипом из Охаја резултатом 92:90, понајвише захваљујући сјајној партији Бојана Богдановића. Милвоки узвратио ударац Бостону и преполовио предност Селтикса из Масачусетса (116:92).
НБА - Фото: илустрација
НБАФото: илустрација

Кавалирси су током већа деијла сусрета били бољи ривал, имали су предност која је у једном тренутку износила и читавих 17 поена (57:40), али су напослијетку ипак поражени.

Џеј Ар Смит је имао прилику – истина, не толико добру – да донесе побједу свом тиму шутем за три поена, али није био успјешан.

Виктор Оладипо је углавном играч који носи Пејсерсе, али овога пута та улога је недвосмислено припала Бојану Богдановићу. Сјајни хрватски кошаркаш је тројком у посљедњој деоници (вјероватно са преко девет метара) најавио период игре у којем су Пејсерси потпуно доминирали, направили серију која им је, испоставиће се, и донела веома важан тријумф.

Богдановић је стао на 30 поена и четири скока. Погодио је седам тројки из девет покушаја. Оладипо је придодао 18 поена, док је Тадеус Јанг меч завршио са 12 поена.

Леброн Џејмс је остварио дабл-дабл учинак сачињен од 28 поена и 12 скокова. Овим је постао десети играч у историји НБА лиге са преко 100 дабл-дабл мечева у плеј-офу најјаче кошаркашке лиге свијета.

Мало западније и сјеверније, у Висконсину, Милвоки Бакси су стигли до побједе над Бостоном којом су поново постали равноправан такмац у серији.

На полувреме Милвоки одлази са предношћу од 25 поена (58:33). Бостон није био ни близу домаћину, успијевши тек у једном моменту да приђе на 14 поена заостатка.

Најбољи у тиму који је победио био је Крис Мидлтон са 23 поена и осам скокова. Јанис Адетокунбо, чије је спектакуларно закуцавање обеиљежило вече, имао је 19 поена и пет скокова. Ерик Бледсо поред свог имена има 17 поена, колико и Џабари Паркер.

Ал Хорфорд је био бољи од осталих у екипи Бостона са 16 поена, а пратио га је Грег Монро са 15 поена, али и 12 скокова.