latinica  ћирилица
23/04/2018 |  08:18 ⇒ 15:01 | Аутор: РТРС

Матвијенкова стигла у Сарајево, сутра у Бањалуци

Предсједник Савјета Федерације, горњег дома руског парламента, Валентина Матвијенко започела је данас у Сарајеву састанак са члановима колегијума Представничког и Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.
Валентина Матвијенко у Сарајеву (Фото: Аваз) -
Валентина Матвијенко у Сарајеву (Фото: Аваз)

Након овог састанка, Матвијенко ће се обратити делегатима Дома народа парламента БиХ, а потом ће дати изјаве за новинаре, заједно са предсједавајућим Дома народа БиХ Огњеном Тадићем.

Матвијенко је раније данас, по доласку у Сарајево, положила вијенац испред Вјечне ватре.

Програмом посјете предвиђен је и састанак Матвијенкове са члановима Предсједништва БиХ.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сутра ће у Бањалуци свечано дочекати предсједника Савјета Федерације Федералне скупштине Руске Федерације Валентину Матвијенко.

Матвијенкова би сутра требало да се обрати и на свечаној сједници Народне скупштине Републике Српске.

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић изјавио је раније да са Матвијенковом долази и тридесеточлана руска делегација, те да ће прије свечане скупштинске сједнице заказане за 13.50 часова, бити одржан састанак представника парламента Српске и гостију из Русије.

Полицијска управа Источно Сарајево данас ће предузети највиши степен мјера безбједности поводом посјете Републици Српској делегације Савјета Федерације Федералне скупштине Руске Федерације на челу са предсједником Савјета Валентином Матвијенко.