latinica  ћирилица
23/04/2018 |  08:46 ⇒ 08:46 | Аутор: СРНА

Повољни услови за вожњу, без гужве на граничним прелазима

Услови за вожњу на путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ овог јутра су повољни, а из Ауто-мото савеза Српске возачима скрећу пажњу на могућност ситнијих одрона камења и земље на коловоз на дионицама у усјецима и поред камених косина.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

У Српској су ситнији одрони могући на правцима Бањалука-Кнежево, Бањалука-Црна Ријека, Сарајево-Фоча и Рогатица-Вишеград, а у Федерацији на путевима Бихаћ-Босанска Крупа, Коњиц-Мостар, Јајце-Црна Ријека, Бугојно-Нови Травник и Турбе-Кнежево.

Због бојевог гађања на војном полигону Мањача, сутра и у сриједу, 25. априла, саобраћај ће од 8.00 до 16.00 часова привремено бити обустављен на дионици регионалног пута Кола-Стричићи, с тим да ће бити пропуштан у интервалима када то разлози безбједности учесника у саобраћају буду дозвољавали.

У вријеме трајања обуставе саобраћај ће бити преусмјерен на путни правац Кола-Леденице-Стричићи.

Сутра од 9.00 до 18.00 часова биће забрањен саобраћај за теретна возила тежа од 7,5 тона укупне масе на дионици Аеродром "Бањалука" у Маховљанима-Александровац-ауто-пут-наплатне кућице Јакуповци-Клашнице-укључење на магистрални пут, као и улицама на подручју града Бањалука /улице Крајишких бригада-Ранка Шипке-Вука Караџића-краља Петра Првог Карађорђевића-Олимпијских побједника/.

Забрана се не односи за возила јавних и комуналних служби и возила која ће бити ангажована на активностима обезбјеђења поводом акције под називом "Република Српска 2018".

Због већег одрона на магистралном путу Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћај се још одвија успорено једном саобраћајном траком према привремено урађеном проширењу поред пута и проходно је за сва возила.

На дионици магистраног пута Клашнице-Прњавор у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, због изградње ауто-пута, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор измијењен је режим одвијања саобраћаја због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој.

За вријеме извођења радова саобраћај регулише привремена саобраћајна сигнализација.

Због изградње кружне раскрснице у Прњавору измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака.

Због санационих радова саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице, улицама 27. марта и Српске војске у Бијељини.

Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

У току су радови на дионици магистралног пута Лончари-граница Републике Српске/Брчко дистрикта и граница Републике Српске/Брчко дистрикта-Доња Буковица, због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из правца Брчког.

Због активираних клизишта једном траком наизмјенично саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, те на дионици регионалног пута Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића, док се саобраћај одвија успорено на магистралном путу Бањалука-Јајце, на локалитету Српских Топлица.

Једном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на дионици регионалног пута Обудовац два-Лончари.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До.

Саобраћај се одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини и регулисан је привременом саобраћајном сигнализацијом.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је потпуно обустављен због активираног клизишта.

На подручју Федерације на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Лепеница због санације клизишта саобраћај је у тунелу Игман преусмјерен из возне у претицајну траку, док је на локалитету Трешевине успорено саобраћање.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.