latinica  ћирилица
23/04/2018 |  08:59 ⇒ 09:14 | Аутор: СРНА

"Источна алтернатива": Предстоји притисак и изазивање немира у Српској

Удружење грађана "Источна алтернатива" Републике Српске упозорава да ће у наредним мјесецима, до општих избора у октобру, услиједити жесток притисак на Републику Српску чији је циљ рушење њених институција и изазивање нереда да би се из политичког живота уклонио предсједник Милорад Додик.
Војин Павловић,предсједник удружења грађана "Источна алтренатива" - Фото: СРНА
Војин Павловић,предсједник удружења грађана "Источна алтренатива"Фото: СРНА

"Припреме за почетак реализације тог сценарија су у завршној фази", саопштено је из овог удружења.

У саопштењу се истиче да се очекује изазивање немира и протеста по инструкцијама америчких, енглеских и муслиманских обавјештајних служби.

"Главни циљ изазивања хаоса је уклањање с власти предсједника Додика и министра унутрашњих послова Драгана Лукача, као највећих ауторитета и `стубова` одбране Републике Српске, њених институција и уставно-правног система", оцјењују у "Источној алтернативи".

Предсједник овог удружења Војин Павловић изражава жаљење што је дошло до страдања младића Давида Драгичевића у Бањалуци за чије се име, каже он, само формално везују протести, који се ових дана организују у највећем граду Српске, а чији циљ није долазак до истине о Давидовој смрти него рушење институција Српске и изазивање хаоса.

"Ми подржавамо породицу настрадалог Драгичевића и борбу да дође до истине о његовом страдању и да се евентуални убица пронађе и одговара. Међутим, не треба дозволити да политичари и политичке партије злоупотребљавају тај трагични случај, јер то може произвести већу трагедију и довести до злоупотребе и заборављања Драгичевића од оних који иницирају и организују протесте, а изазвати проблеме ширих размјера", сматра Павловић.

Он је позвао политичке странке и грађане Српске на смиривање политичких тензија, уздржаност и рјешавање свих проблема на миран, демократски и законит начин, без нереда и политизације одређених случајева који могу изазвати незадовољство грађана и довести до хаоса и сукоба те уништавања имовине или страдања људи.