latinica  ћирилица
23/04/2018 |  10:21 ⇒ 15:18 | Аутор: СРНА

Млади каратисти Младости прваци БиХ

Каратисти клуба Младост, из Костајнице, Маша Видмар и Константин Рељић освојили су прво, а Мирко Кљајић освојио је треће мјесто на првенству БиХ у категорији до 13 година, изјавио је Срни тренер клуба Зоран Вукић.
Константин Рељић првак БиХ у каратеу - Фото: РТРС
Константин Рељић првак БиХ у каратеуФото: РТРС

"Маша је златна у борбама у конкуренцији млађих кадеткиња до 44 килограма, а Константин је први у борбама у конкуренцији млађих пионира до 35 килограма. Треће мјесто освојио је Мирко у конкуренцији млађих кадета до 50 килограма", рекао је Вукић.

Он је додао да су се успјешни каратисти за ово првенство припремали три мјесеца кроз тренинге, и да су прошли пет припремних и два квалификациона турнира.

Побједама на овом првенству каратисти су се пласирали на Балканско првенство које ће бити одржано сљедећег викенда у Београду.

Вукић је истакао да би одлазак на Балканско првенство представљало велики успјех, али и изазов за клуб који има мало средстава и нада се да ће, уз помоћ добрих, људи млади каратисти отићи на ово такмичење.

Првенство БиХ, које је окупило 110 клубова са 890 такмичара, одржано је у Јајцу, а карате клуб Младост представљало је троје такмичара.

Карате клуб Младост броји 35 чланова, од којих најмлађи има шест, а најстарији 22 године.