latinica  ћирилица
23/04/2018 |  10:42 ⇒ 24/04/2018 | 08:57 | Аутор: СРНА

Марковић: Лажне конструкције опозиције уперене ка мени и странци

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милица Марковић изјавила је Срни да је извјештај истражног тима Савјета Европе да није узела новац или други облик поклона у својим активностима у Азербејџану показао да је било ријечи о, како каже, лажној конструкцији опозиције упереној ка њој и странци којој припада.
Милица Марковић - Фото: СРНА
Милица МарковићФото: СРНА

"Извјештај је показао да није било корупције и да нисам имала никакву материјалну корист од тога што сам као извјестилац Савјета Европе урадила извјештај за Азербејџан, што сам од почетка тврдила јер је то и била права истина", истакла је Марковићева, која је посланик БиХ у Савјету Европе.

Она је навела да је извјештај истражног тима веома важан за деманти свега онога што су тврдили /министар иностраних послова у Савјету министара/ Игор Црнадак, /предсједавајући Представничког дома парламента БиХ/ Младен Босић и шеф мисије БиХ при Савјету Европе Предраг Гргић.

"Гргић је био почетак цијеле приче и започео је ту лажну конструкцију, а онда дао материјал Босићу и Црнатку да би ме медијски дискриминисали и да би пласирали лажи против мене и странке којој припадам", нагласила је Марковићева.

Међутим, каже она, сада то Извјештај истражног тима Савјета Европе демантује и потврђује "ко је говорио истину, а ко је све вријеме лагао".

"Али, ја сам увијек вјеровала у то да је правда дуга, али достижна и ево показало се како сам и тврдила", рекла је Марковићева.

Она је најавила да ће се, по повратку из Стразбура, консултовати са адвокатом о предузимању одређених мјера због пласирања ових неистина, те да је извјештај Савјета Европе веома битан као доказни материјал.

"Ја сам започела тај процес против Босића за лажне оптужбе и свега што ми је стављао на терет, а на том списку су и Црнадак и Гргић", додала је Марковићева.

Посланик БиХ у Савјету Европе Милица Марковић /СНСД/ није добила, нити узела новац или други облик поклона у својим активностима у Азербејџану, утврдио је посебан истражни тим ове организације у извјештају.

"Што се тиче рада Марковићеве, истражно тијело није нашло никакве доказе који би поткријепили оптужбе на њен рачун", наводи се у извјештају Савјета Европе.

Прије двије године у парламенту БиХ појавио се извјештај који је Марковићеву доводио у сумњу да је узела новац да би, наводно, написала пристрасну резолуцију о снабдијевању водом за регион између Јерменије и Азербејџана, која иде у корист Азербејџану.