latinica  ћирилица
23/04/2018 |  12:15 ⇒ 12:30 | Аутор: СРНА

ГП Иваница: Ухапшен Албанац због кријумичарења 23 кг марихуане

Албанац чији су иницијали К.Ф. /30/, у чијем возилу су припадници Граничне полиције БиХ открили 23 килограма марихуане, ухапшен је на граничном прелазу Иваница, те уз извјештај о почињеном кривичном дјелу неовлаштен промет опојним дрогама предат данас поступајућем тужиоцу Тужилаштву БиХ.
Гранични прелаз Иваница (илустрација) - Фото: nezavisne novine
Гранични прелаз Иваница (илустрација)Фото: nezavisne novine

Приликом јучерашњег прегледа возила "рено сеник" на излазу из БиХ према Хрватској, службеник Граничне полиције БиХ уочио је преправке на поду иза возачевог сједишта, те је с циљем детаљног прегледа возила оно довезено на гранични прелаз Делеуша, гдје службеници користе специјалистичку опрему најновије генерације, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Кориштењем ендоскопа донираног у склопу ЦИАТ пројекта који финансира Влада Њемачке, а реализује УНДП, у дуплом дну возила откривена су 23 пакета са укупно 23 килограма марихуане.

Сапутници возача, који су такође Албанци, испитани су у својству свједока.

Директор Граничне полиције Зоран Галић истакао је да је ово спречавање кријумчарења марихуане једна у низу успјешних акција ове полицијске агенције, у којој је кориштена донирана специјалистичка опрема најновије генерације, што указује на важност подршке коју Гранична полиција, као и други органи у БиХ, добијају од партнера, попут влада Њемачке и САД.

"Истовремено су веома битне и обуке службеника за кориштење те опреме. У ситуацији када максимално користимо људске капацитете, усљед недостатка од минимум 570 полицијских службеника, веома је важно да располажемо специјалистичком опремом, чија употреба то дјелимично може надомјестити. Гранична поиција располаже солидном опремом, али се она у континуитету мора обнављати", нагласио је Галић.

Одузето возило и марихуана предати су Суду БиХ.