latinica  ћирилица
23/04/2018 |  12:42 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Са бањалучког аеродрома ка Њемачкој и Белгији

Авиони ирског авиопревозника "Рајанер" летјеће са од 29. октобра са бањалучког аеродрома ка аеродрому Шарлроа (Брисел) у Белгији и од 30. октобра ка аеродрому Меминген у Њемачкој.

"Рајанер", број 1. авио-компанија у Европи, данас је најавила своје прве летове из Босне и Херцеговине са двије нове руте из Бањалуке до аеродрома Шарлроа у Бриселу и Меминген у Њемачкој. На објема рутама ће се саобраћати два пута седмично почевши од новембра према зимском реду вожње за 2018. годину, а карте ће бити доступне за продају у току дана на интернет страници Рајанер-а  - Ryanair.com.

Душко Ковачевић, в.д. директора Аеродрома Бања Лука, је изјавио да је ово велики дан за бањалучки аеродром.

"Наши грађани ће имати могућност да, преко Брисела и Мемингена, буду повезани са више од 90 дестинација у неколико европских држава. Млади људи ће више путовати, а наши пријатељи из Европе ће моћи много лакше да дођу код нас и да открију љепоте Бањалуке и бањалучког региона, привлачност наших јединствених ријека и планина, као и гостољубивост нашег народа“, нагласио је Ковачевић.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић прошле седмице је најавила да ће ове јесени са Аеродрома Бањалука бити успостављени летови на двије врло важне европске дестинације, наводећи да су разговори о томе са авио-компанијама већ закључени.

"Након успостављања тих летова, очекује се још један број линија, што ће бити позитивна и добра прича. Захвална сам што смо све ове године успјели да одржимо линију Београд-Бањалука, која је била изузетно важна у вријеме када се са нашег аеродрома није летјело, и та ће линија остати и даље", навела је Цвијановићева.

Босна и Херцеговина је 37. земља у којој ће Рајанер саобраћати, а клијенти ће имати прилику да уживају у још нижим цијенама и посебним погодностима. Цијена карте за Брисел у једном правцу за лет 29. октобра биће 20 евра и може се резервисати до сриједе у поноћ (25. април).