latinica  ћирилица
23/04/2018 |  13:47 | Аутор: СРНА

Вучић: Имаћемо најмодерније опремљеног војника

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће српски војник бити најмодерније опремљен и да ће за Војску Србије бити издвајано више новца.
Александар Вучић - прес - Фото: РТРС
Александар Вучић - пресФото: РТРС

Вучић је на пријему у Београду поводом Дана Војске Србије, 23. априла, рекао и да Војска мора да буде "снажан одвраћајући фактор" за сваког ко би покушао да угрози земљу.

"Војска је најбољи део нашег друштва и најбољи систем, желимо да буде још бољи, желимо још више новца да уложимо", навео је Вучић.

Он је поручио војницима да жели да буду још вреднији и посвећенији.

Вучић је напоменуо да је посао власти да штити мир и стабилност, а да војска помаже у томе. "Имаћемо најмодерније опремљеног војника", истакао је Вучић.

Према његовим ријечима, Србија за своју војску издваја 600 милиона евра, што је мало у поређењу са војскама великих земаља.

Вучић је додао да ће бити издвајано и више јер то сада може да се уради због спроведене фискалне стабилизације.

"Војска Србије мора да буде снажан одвраћајући фактор за свакога ко би покушао да изврши агресију на нашу земљу", нагласио је Вучић.

Дан Војске Србије, 23. април, слави се као знак сјећања на дан када је 1815. године, на празник Цвијети, подигнут Други српски устанак против отоманске власти.