latinica  ћирилица
23/04/2018 |  15:28 ⇒ 18:25 | Аутор: РТРС

Требиње акцијом чишћења града обиљежило Дан планете Земље

Требиње се великом акцијом чишћења прикључило градовима који обиљежавају Дан планете Земље и на тај начин указују на важност очувања животне средине.

Акцију је подржало више од хиљаду волонтера, укључених кроз службе цивилне заштите, ватрогасне јединице, јавна предузећа, школе, невладине организације, политичке партије и савјете мјесних заједница. Чистило се на 16 локација, а уређиване су и зелене површине и излетишта.

Кад се више од хиљаду волонтера окупи око идеје "уређено и чисто Требиње", за један дан се добије љепша и здравија средина за живот. Укљањање смећа, кошење траве, уређење зелених површина и излетишта, били су на списку активности волонтера.

Акцијом је обухваћено 16 локација, а надлежне градске службе у сарадњи са савјетом мјесних заједница одредиле су приоритете. Око 45 камиона кабастог отпада је уклоњено, а одвезено је и исто толико контејнера смећа.

"Важно је да Требњие прати свјетске трендове, настојимо да га учинимо бољим и љепшим мјестом за живот", рекао је Лука Петровић, градоначелник Требиња.

Чишћење и уређење града први пут је организовано са оволиком масовношћу учесника и размјерама посла, са циљем да Требиње буде препознатљиво као уређена и лијепа средина, поручују надлежни.