latinica  ћирилица
23/04/2018 |  16:54 | Аутор: Б92

Венгер: Осјећао сам се као да организујем своју сахрану

Менаџер Арсенала Арсен Венгер објавио је да послије 22 године иде из Арсенала, а након меча са Вест Хемом описује како је доживио ту ситуацију.
Арсен Венгер - Фото: Getty Images
Арсен ВенгерФото: Getty Images

Венгера су многи навијачи Арсенала критиковали претходних сезона због лоших резултата, Француз је већ у годинама, а некада редовни учесник ЛШ је тренутно на њеној маргини.

Све то је довело до питања да ли се и Венгер послије година на клупи лондонског тима уморио и осјећа ли олакшање због одласка.

- Нисам уморан, али вјерујем да је овај клуб цјењенији у свијету него у Енглеској. Навијачи нам нису давали слику јединства коју сам хтио. Слика коју смо показали у свијету није она коју желим. Можемо да расправљамо, спорт су побједе и порази, и морате знати да прихватите поразе. Биће их и када ја више не будем ту. Али спорт је и више од свега тога и то ме је увијек бринуло - какав ће углед имати клуб, за дјецу у Африци, Кини и Америци... - рекао је Венгер послије Вест Хема.

Чувени менаџер је у петак ушао је у свлачионицу и рекао играчима - имам лоше вијести.

- Након објаве осјећао сам се као да сам организовао сопствену сахрану. Људи су говорили о томе какав сам био, а ја сам још увијек ту. Занимљиво искуство. Не морам да умрем да бих знао што ће људи рећи о мени - каже Венгер.

- Мој одлазак нема везе с навијачима, они нису били задовољни и то могу да разумијем, с тим морам да живим - каже Венгер и додаје да су га ипак дирнуле поруке подршке након што је рекао да иде.

Сљедећи корак је или пензија или нека друга функција у клубу. Француз каже да још не зна за шта ће се одлучити. Не зна ни ко ће бити нови менаџер "Тобџија" и објашњава да то питање није за њега.

- Одлука није моја. Мислим да свако треба да ради свој посао. Мој је да се бринем за екипу, резултате и финансије код трансфера и то сам и радио. Мој посао није да бирам сљедећег менаџера - истакао је Венгер.

Одлазак "Професора" пореди се са одласком Сер Алекса Фергусона из Манчестер Јунајтеда, с тим што је Фергусон остао близу клубу, а Венгер ће тек одлучити шта даље.