latinica  ћирилица
25/04/2018 |  14:31 ⇒ 14:40 | Аутор: СРНА

МУП РС: Посјета делегације Русије протекла без инцидената

Министарство унутрашњих послова Републике Српске саопштило је да за вријеме посјете високе руске делегације на челу са предсједником Савјета Руске Федерације Валентине Матвијенко није евидентиран ниједан инцидент и да су грађани испоштовали све забране, ограничења и упутства.
Бањалучани дочекали руску делегацију испред Палате предсједника (Фото: RAS Srbija) -
Бањалучани дочекали руску делегацију испред Палате предсједника (Фото: RAS Srbija)

Министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач похвалио је припаднике МУП-а због исказаног професионализма и преданости у извршењу послова и задатака на обезбјеђењу ове посјете.

У саопштењу се додаје да МУП посебну захвалност дугује грађанима Републике Српске на разумијевању због спровођења безбједносних мјера првог степена на подручју градова Бањалука и Источно Сарајево.

Из МУП-а подсјећају да је на нивоу МУП-а формиран Штаб акције "РС 2018", који је сачинио план обезбјеђења посјете у складу са планираним протоколом посјете.

За спровођење мјера безбједности највишег степена, Штаб је наложио ангажман 1.200 припадника МУП-а, од којих је на обезбјеђењу у Источном Сарајеву било ангажовано 300, а у Бањалуци 900 полицијских службеника.