latinica  ћирилица
26/04/2018 |  22:06 ⇒ 22:10 | Аутор: РТРС

ЕЛ: Жалгирис први учесник Фајнал фора!

Кошаркаши Жалгириса први су учесници Фајнал фора Евролиге у Београду, пошто су савладали Олимпијакос са 3-1 у серији.
КК Жалгирис - Фото: B92
КК ЖалгирисФото: B92

Жалгирис је у четвртој утакмици серије у Каунасу славио резултатом 101:91 и тако дошао до великог успјеха.

У "Жалгирио арени" све је било јасно већ на полувремену у којем је домаћин убацио 51 поен – играчи Шарунаса Јасикевичуса били су веома распуцани, међу њима и српски репрезентативац Василије Мицић, па је других 20 минута била чиста формалност.

Нису домаћи играчи спуштали ногу са гаса ни у трећој четвртини, али се све промијенило у посљедњој дионици у којој су играчи у црвено-бијелим дресовима извршили велики притисак.

Не само да су ублажили пораз, већ су умало одвели утакмицу у драматичан финиш, али времена за преокрет ипак није било.

Најефикаснији у побједничком саставу био је Кевин Пенгос са 21 поеном и 4 асистенције, а у посљедњим минутима престигао је Едгараса Улановаса који је сусрет завршио са 20 поена и 9 скокова. Тупан је додао 11, а споменути Мицић свих 9 поена постигао у првом полувремену (3-5 за три), уз по два скока и асистенције.

С друге стране, Спанулис је био најефикаснији са 19, два мање додао је Стрелниекс, 15 је имао Папаниколау, док је 12 додао Вајтлер. Никола Милутинов је за 11 минута забиљежио 3 поена и ухватио 6 лопти. У другој утакмици данашњег програма Басконија дочекује Фенербахче – шампион Европе води 2-1 у серији и Жалгирис ће у Београду играти против побједника те серије.

Фајнал фор Евролиге на програму је од 18. до 20. маја у Београдској арени.