latinica  ћирилица
26/04/2018 |  23:11 | Аутор: Б92

ЛЕ: Арсенал испустио побједу са играчем више, еуфорија у Марсеју! (ФОТО)

Арсенал и мадридски Атлетико ремизирали су у Лондону 1:1 (0:0), док је Олимпик у Марсеју поразио Салцбург 2:0 (1:0) у првим мечевима полуфинала Лиге Европе.
Арсенал-Атлетико Мадрид (фото:twitter.com/atleti) -
Арсенал-Атлетико Мадрид (фото:twitter.com/atleti)

"Тобџије" ће и те како имати за чиме за жале, најприје јер су већ од десетог минута играли са играчем више, али и јер су пропустили неколицину одличних прилика.

Ипак, мора се истаћи и фантастична партија голмана "Јорганџија" Јана Облака, као и хладнокрвност Антоана Гризмана у 77. минуту за коначних 1:1.

Претходно је Александер Лаказет у 61. минуту напокон успио да пробије бедем гостију, али је то било недовољно да се Арсен Венгер побједом опрости од Емирејтса у свом посљедњем европском мечу на домаћем терену.

С друге стране, некадашњи првак Европе је у фантастичној атмосфери крцатог Велодрома успио да стигне до лијепе предности пред реванш у Аустрији.

Флориан Таувин, Олимпик Марсеј (Фото:twitter.com/om_officiel)

Француски представник повео је у 15. минуту преко Флорана Тована, да би резервиста Клинтон Н'Ђие, само стотињак секунди пошто је ушао у игру, још једном затресао мрежу аустријског шампиона.

Реванш мечеви на програму су за седам дана, а велико финале на стадиону у Лиону 16. маја.