latinica  ћирилица
28/04/2018 |  09:59 ⇒ 08/05/2018 | 11:29 | Аутор: РТРС

Филмови РТРС овјенчани наградама на фестивалу Златна буклија! (ФОТО)

Жири Међународног филмског фестивала Златна буклија који се по 13 пут одржава у Великој Плани одабрао је и наградио ауторе најбољих документарних филмова у региону.
Филмски фестивал Златна Буклија - Фото: РТРС
Филмски фестивал Златна БуклијаФото: РТРС

У изузетно јакој конкуреницији, Документарна редакција Ради-телевизије Ррепублике Српске ове године однијела је три награде.

Денис Бојић

Гран При фестивала за најбољу режију припао је аутору Денису Бојићу за дугометражни документарни филм "Лица Лафоре", који тематизује судбину бањалуцке породице Гајић и њихову борбу за проналазак лијека за једну од најтежих дјечијих болести на свијету.

Награђен филм Зорана Пејичића

Специјална награда отишла је у руке аутора Зорана Пејчића за краткометражни филм "Корида", док је укупна продукција Радио-телевизије Републике Српске добила награду фестивала за континуирано праћење прошлих и савремених догађаја у Републици Српској.

Тако је и Прва награда "Златна буклија" додијељена редакцији Документарног програма наше куће и то за филмове "Поткозарје памти" Мире Лолић Мочевић, "Нијеми крик" Милана Петковића, "Граната" Зорана Пејичића и "Непозната Српска-Језеро" Бранка Лазића.

Продукција РТРС-а награде је освојила у конкуренцији 317 филмова из 12 земаља и више од тридесет телевизијских и продуцентских кућа.