latinica  ћирилица
30/04/2018 |  10:31 ⇒ 03/05/2018 | 09:12 | Аутор: РТРС

Грабовац: Новине на Трећем Јахорина економском форуму

На дводневном Јахорина економском форуму, који ће почети у четвртак, 3. маја, биће заступљене теме сиве економије, царинске баријере и проблеми заједнички већини земаља региона, првенствено незапосленост, рекао је Саша Грабовац, извршни директор Удружења економиста Републике Српске "Свот" које је организатор скупа.
Саша Грабовац - Фото: Screenshot
Саша ГрабовацФото: Screenshot

Грабовац је навео да је новина овогодишњег форума већи број сесија о економским темама, а посебно о могућностима боље регионалне повезаности када је ријеч о инфраструктури, енергетским пројектима, те сарадњи привредника у наступима на трећим тржиштима.

"На форуму ће бити разматрани и заједнички проблеми за већину земаља региона, прије свега питање незапослености, посебно младих, али и комплексније теме као што је јавни дуг", рекао је Грабовац, који је и предсједник Организационог одбора форума.

Он је додао да ће на форуму бити заступљене и неке нове форме као што је планирани "интервју уживо" са шефом Мисије Међународног монетарног фонда /ММФ/ Надимом Илахијем у пленарном дијелу.

"Овај форум ће се одвијати под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика. Новина је и сарадња са Савезом економиста Српске, који је и официјелни партнер форума, што је допринијело квалитету у селекцији тема и предавача", истакао је Грабовац.

Из "Свота" је раније најављено да би на форуму требало да учествују предсједник Републике Српске Милорад Додик, хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић, предсједник Владе Србије Ана Брнабић, већи број министара, свјетских финансијских институција, дипломатског кора, јавних и приватних компанија.

Форум ће бити отворен у четвртак, 3. маја, у хотелу "Термаг" у 10.00 часова, а конференција за новинаре планирана је за 11.30 часова.

Више информација о Јахорина економском форуму 2018., можете наћи на званичној веб страници форума www.jahorinaforum.com и www.swot.ba