latinica  ћирилица
10/05/2018 |  14:49 | Аутор: СРНА

Ухапшено лице због злоупотребе дроге и кривотворења новца

Полицијски службеници Граничне полиције БиХ ухапсили су на граничном прелазу Орашје педесетједногодишњег холандског држављанина јер га потражује Интерпол Хаг због кривичних дјела злоупотреба дроге и кривотворење новца.
Гранична полиција БиХ - Фото: РТРС
Гранична полиција БиХФото: РТРС

Холандски држављанин чији су иницијали Ј.В.Д.Б. ухапшен је јуче приликом покушаја изласка из БиХ и предат је службеницима судске полиције Суда БиХ, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

На Аеродрому Сарајево, на лету из Стокхолма, јуче је ухапшен тридесеттрогодишњи држављанин БиХ, јер је пасошком контролом утврђено да га потражује Општински суд у Тузли због упућивања на издржавање казне затвора.

У саопштењу се додаје да су дан раније, припадници Јединице граничне полиције Аеродром Сарајево на лету из Београда ухапсили двадесетдеветогодишњег држављанина БиХ, јер га потражује Општински суд у Калесији због кривичног дјела тешка крађа.

Ухапшени су предати службеницима Судске полиције судова у Кантону Сарајево.

Полицијски службеници Јединице Граничне полиције Бијељина су контролом "аудија" њемачке регистрације, приликом изласка из БиХ на прелазу Рача 7. маја, утврдили да је возач чији су иницијали К.А. /34/ предочио фалсификовану возачку дозволу Србије.

Против држављанина БиХ К.А. Окружном тужилаштву у Бијељини биће предат извјештај због сумње да је починио кривично дјело фалсификовање исправе, која је привремено одузета.

Припадници Јединице Граничне полиције Велика Кладуша доставиће Тужилаштву БиХ против држављанина БиХ чији су иницијали Д.С. /49/ извјештај због сумње да је починио кривично дјело кријумчарење особа, јер је оперативним радом утврђено да је покушао незаконито да пребаци шест држављана Сирије из БиХ у Хрватску.