latinica  ћирилица
11/05/2018 |  16:12 ⇒ 16:12 | Аутор: СРНА

Продужен рок за откуп станова

Приједлогом закона о измјени Закона о приватизацији државних станова предвиђено је да рок за закључивање уговора о откупу станова буде помјерен са 30. јуна ове године на 30. јун 2020. године.
Станови - Фото: РТРС
СтановиФото: РТРС

"Имајући у виду да рок за закључење уговора о откупу станова истиче 30. јуна ове године, а према процјенама Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске постоји више од 1.000 станова који тек треба да буду предмет откупа и из објективних разлога, неће моћи бити спроведена процедура њиховог откупа до предвиђеног рока", наводи се у образложењу законског рјешења које би Народна скупштина Републике Српске требало да разматра на предстојећој посебној сједници.

У образложењу се истиче да је са циљем несметаног спровођења процедура откупа и реализације раније донесених програма стамбеног збрињавања неопходно у што краћем року продужити рок за откуп државних станова за наредне двије године, због чега је закон упућен у хитну процедуру доношења.

Уз иницијативу Министарства за избјеглице и расељена лица, иницијативе за измјену Закона о приватизацији државних станова ради продужења рока за закључење уговора о откупу државних станова затражиле су и поједине локалне заједнице, као и народни посланици.

Посебна сједница НСРС заказана је за уторак, 15. маја.