latinica  ћирилица
12/05/2018 |  20:53 ⇒ 13/05/2018 | 09:56 | Аутор: РТРС

Четворо пацијената хоспитализовано због симптома топлотног удара

Четворо пацијената хоспитализовано је данас у Клиници за интензивну медицину за нехирушке гране Универзитетског клиничког центра Републике Српске због симптома топлотног удара, од којих је двоје стављено у индуковану кому због едема мозда, саопштено је из УКЦ-а.
Бањалучки полумаратон - Фото: РТРС
Бањалучки полумаратонФото: РТРС

Из УКЦ-а наводе да су у 10.50 часова санитетским возилом Дома здравља Бањалука у пријемну интернистичку амбуланту Универзитетског клиничког центра довезени пацијенти чији су иницијали Ј.Ш. /31/, М.Г. /27/ и С.Ј. /47/, а око 18.30 часова пацијент чији су иницијали И.Т. /35/

Према ријечима дежурног љекара у Клиници за интензивну медицину за нехирушке гране Биљане Злојутро, пацијенти С.Ј. и И.Т. су свјесни, хемодинамски и респираторно стабилни и њихово тренутно здравствено стање је стабилно.

Пацијенти Ј.Ш. и М.Г. су због едема мозга протективно стављени у индуковану кому и прикључени на апарате за механичку вентилацију, а све даље прогнозе у вези са њиховим здравственим стањем су преурањене.

Сви пацијенти остају на даљем лијечењу и праћењу у УКЦ.

Организатори Бањалучког М:тел полумаратона демантовали су данас вијест коју су објавили поједини портали да је на полумаратону преминуо један тркач.

"Ријеч је о нетачној и неистинитој информацији. Неколико тркача је због исцрпљености хоспитализовано и тренутно се налазе у УКЦ гдје им је одмах по пријему указана неопходна медицинска помоћ", саопштили су организатори.