latinica  ћирилица
13/05/2018 |  07:57 ⇒ 15:21 | Аутор: РТРС

Хитна сједница Владе Српске о надолазећој мигрантској кризи; Институције БиХ неспремне

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић потврдила је да ће Влада Српске данас на хитној сједници расправљати о питању миграната које је надлежност институција БиХ, а којим се, како каже, нико озбиљно не бави.

"С обзиром на то да су институције БиХ показале неодговорност, јавашлук и неспособност о питањима која су много мање проблематична, сада кад видимо овај мигрантски талас, који можемо тако звати, онда имамо озбиљан разлог за страх", рекла је предсједница Владе.

Оцијенила је да је проблем миграната огроман и да су институције БиХ требало да буду "у стању аларма" при самој најави о доласку неколико десетина хиљада миграната.

Сједници ће присуствовати предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, најављено је из Бирао Владе за односе са јавношћу.

Осим чланова Владе, сједници ће присуствовати директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум, директор Института за јавно здравство Републике Српске Миодраг Марјановић, директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић и директор Републичке управе Цивилне заштите Миле Међед.