latinica  ћирилица
13/05/2018 |  15:07 ⇒ 14/05/2018 | 08:55 | Аутор: СРНА

Девети одред Специјалне полиције дао немјерљив допринос изградњи Српске

У Фочи су ветерани Деветог одреда Специјалне бригаде МУП-а Републике Српске обиљежили 23 године од формирања овог одреда. Саборци из свих девет одреда присјетили су се бриљантних побједа у одбрани Републике Српске.

Ветерани фочанског Деветог одреда Специјалне бригаде присјетили су се оснивања и одбрамбеног пута у вријеме најжешћих борби. Најупечатљивије сјећања су на битку за одбрану Српске на Трескавици и трновском ратишту, на којем су водили свакодневне борбе.

"Храброшћу тих бораца ослобођени су веома значајни предјели и коте тако да је значајјн допринос у стварању Републике Српске", рекао је ветеран Деветог одреда Специјалне бригаде МУП-а Зоран Вуковић.

Ветеранима Деветог одреда признања сабораца са којима су се борили на одбрани српског народа.Помен и палим за слободу у Одбрамбено-отаџбинском рату.

"То је оно што је најдрагоцјеније. Дужни смо са пијететеом и дужним поштовањем да се сјећамо тих људи и момака који су свој живот жртваовали да бисмо живјели у држави коју имамо", истакао је пензионисани полицијски генерал Љубиша Боровчанин

На споменик у Спомен парку српских бораца представници одреда од Требиња до Приједора и делегације организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата,општине и специјалне јединице МУП-а Републике Српске положили су вијенце и прислужили свијеће.