latinica  ћирилица
13/05/2018 |  16:22 | Аутор: СРНА

Звиздић наговијестио могућност повлачење из трке за Предсједништво БиХ

Потпредсједник СДА Денис Звиздић наговијестио је данас могућност повлачења из трке за кандидата СДА за члана Предсједништва БиХ.

Звиздић је рекао да не мора да буде кандидат СДА за ову функцију, без обзира на плебисцитарну подршку коју је добио са терен, те да Предсједништво странке треба да предложи само једног кредибилног кандидата од четворо понуђених.

Он сматра да "конформистички приједлог" кадровске комисије СДА, која је предложила Предсједништву странке имена четири функционера које је чланство предложило као кандидате за члана Предсједништва БиХ, није праћен било каквим разложним критеријумима или анализом кандидатура са терена.

"У случају да Предсједништво СДА заузме став да добијени број кандидатура са терена није довољан аргумент за одлуку и да се о томе треба на конвенцији поново изјашњавати, нисам спреман да подржим такав нелогичан приједлог и због тога нећу учествовати у било каквим даљим изборним процедурама на најављеној конвенцији странке", рекао је Звиздић за портал "Кликс".

Он каже да му лична функција никада није била важнија од јединства странке.

Кадровска комисија СДА је на сједници одржаној прије два дана прослиједила Предсједништву СДА имена четири функционера које је чланство предложило као кандидате ове странке за члана Предсједништва БиХ из реда бошњачког народа.

Предсједништво СДА ће на крају донијети одлуку о томе хоће ли Конвенција СДА бирати кандидата акламацијом или тајним гласањем.