latinica  ћирилица
13/05/2018 |  19:24 | Аутор: РТС

Рекорди Ситија и Салаха, опроштај Венгера и Керика

Одиграно је и посљедње 38. коло енглеске Премијер лиге у ком је виђено прегршт погодака, оборено доста рекорда, а неколико играча и тренера су посљедњи пут били дио једне од најјачих лига свјетског фудбала.
Мохамед Салах - Фото: илустрација
Мохамед СалахФото: илустрација

Нови шампион је екипа Манчестер ситија, која је побједом над Саутемптоном дошла до рекордног стотог бода у Премијер лиги.

Сити је до рекорда дошао голом Хесуса у судијској надокнади меча.

Гдје су рекорди ту је ове године и фудбалер Ливепрула Мо Салах који је постао најбољи стријелац у историји такмичења у једној сезони са 32 постигнута гола, чиме је претекао Ширера, Суареза и Роналда који су имали по гол мање у својим кампањама.

Ливерпул је са убједљивих 4:0 савладао Брајтон на Енфилду, чиме су "црвени" изборили играње у Лиги шампиона и наредне сезоне, освојивши четврто мјесто на табели.

Другопласирани Манчестер јунајтед је са минималних 1:0 савладао Вотфорд, голом Рашфорда.

Меч је обележио посљедњи наступ Мајкла Керика у дресу "црвених ђавола". 

Арсен Венгер посљедњи пут је предводио Арсенал у победи "тобџија" над Хадерсфилдом на гостовању од 1:0, једини стрелац био је Обамејанг.

Арсенал је сезону завршио на шестој позицији са 63 освојена бода.

Њихов градски ривал, екипа Челсија поражена је од Њукасла са 3:0, након чега је завршила сезону на петом мјесту са 70. бодова. Челси је вјероватно посљедњи пут предводио италијански стручњак Антонио Конте.

Права голеада виђена је на Вемблију, где је Тотенхем савладао Лестер са 5:4. Стријелци за домаћу екипу у два наврата били су Кејн и Ламела, док је један гол био Фухса у сопствену мрежу. 

Стријелци за Лестер били су Варди два пута и по једном Марез и Ихенаћо.

Тотенхем сезону завршава на трећој позицији са 77 бодова, док је Лестер девети са 47.