latinica  ћирилица
14/05/2018 |  12:32 ⇒ 16:41 | Аутор: СРНА

Шпирић: Мало је наивних који вјерују у ПДП-ов тобожњи програм за обнову Српске

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић истиче да је "мало наивних у Републици Српској који ће вјеровати у тобожњи програм ПДП-а за обнову Републике Српске, јер су се они четири године обрачунавали са развојем Српске".
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

- Желим да их подсјетим да су четири године, заједно са Савезом за промјене, и уз подршку из Сарајева, блокирали све или готово све развојне пројекте из међународних средстава који су били намијењени Републици Српској и њеном развоју - рекао је Шпирић, реагујући на најаве из ПДП-а да имају програм обнове Републике Српске.

Он подсјећа да је у вријеме Владе Републике Српске коју је предводио ПДП извршена фамозна приватизација 564 предузећа и 10 банака током које није остала ниједна домаћа банка, а све је праћено причама да су радници кроз ту приватизацију махом остајали без посла.

- Мислим да чине узалудан посао, јер грађани нису кратке памети да им забораве све оно што су радили у вријеме док су вршили власт у Републици Српској, а поготово начин на који су представљали јуришнике на Српску у смислу блокаде развојних пројеката у ове претходне четири године - навео је Шпирић, који је и посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.