latinica  ћирилица
14/05/2018 |  13:01 ⇒ 14:23 | Аутор: СРНА

Кошарац: Наставак покушаја моје дискредитације

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је да никада и никоме није слао пријетеће и-мејлове, нити му то пада на памет.
Сташа Кошарац (Фото: http://vijesti.ba) -
Сташа Кошарац (Фото: http://vijesti.ba)

"Адресу са које је, наводно, послата пријетећа порука у Клуб НДП-а у Народној скупштини Републике Српске нисам користио дужи низ година. Вјерујем да је ријеч о хакерској игри која има политичку позадину и која представља наставак притисака с циљем моје политичке дискредитације, које трпим већ неко вријеме", рекао је Кошарац Срни.

Он је додао да се придружује и подржава захтјеве да надлежни органи спроведу истрагу о овим пријетњама.

"Одмах сам обавијестио Секретаријат Парламентарне службе БиХ, тражећи да детаљно истраже овај случај и да ме обавијесте о резултатима истраге", нагласио је Кошарац.

Он је подвукао да никада није користио пријетње као начин комуникације са политичким неистомишљеницима.

"Ни са ким из НДП-а немам никакав проблем у комуникацији, баш као што немам проблем да своје политичке ставове изражавам јавно и коректно. Очекујем и од свих других да се тако понашају", поручио је Кошарац.

НДП је данас саопштио да је на званичну и-мејл адресу Клуба посланика ове странке у Народној скупштини Републике Српске упућено пријетеће писмо, због чега су се обратили генералном секретару Народне скупштине како би обавијестио Министарство унутрашњих послова и затражио званичну истрагу.

Из НДП-а наводе да је "пријетеће писмо упућено са адресе стаса.косарац@парламент.ба", те траже од надлежних провјере аутентичности ове пријетње чији је "циљ ограничавање уставних и законских права и обавеза изабраних народних посланика".