latinica  ћирилица
14/05/2018 |  13:43 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Очекујем конструктивну расправу о ребалансу буџета

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић поручио је да од сутрашње сједнице о Приједлогу ребаланса буџета Српске за ову годину очекује конструктивну расправу са виђењем онога што је Влада Српске презентовала кроз образложење за ребаланс буџета.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Он сматра да је добро да Република Српска има овакав ребаланс, за којим је на вријеме уочена потреба како би пројекти могли бити реализовани у буџетској години за коју се ребаланс доноси.

"Не очекујем ништа посебно од сједнице, већ конструктивну расправу за коју ни не очекујем да дуго траје", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Народна скупштина Републике Српске требало би сутра у Бањалуци да разматра Приједлог ребаланса буџета за 2018. годину по хитном поступку, који је већи за 87 милиона КМ од усвојеног буџета за ову годину и претежно је усмјерен на инвестиције.

По хитном поступку требало би да буду разматрани и приједлози закона о измјенама Закона о извршењу буџета Републике Српске за 2018. годину, о измјени Изборног закона Републике Српске, те о измјени Закона о приватизацији државних станова.

На дневном реду су и Приједлог одлуке о измјени Одлуке о дугорочном задуживању Републике Српске за 2018. годину, те информација о спроведеној процедури јавне набавке путем конкурса за израду идејног урбанистичко-архитектонског рјешења Меморијалног центра у Спомен-подручју Доња Градина.

Почетак посебне сједнице Народне скупштине Српске заказан је за 10.00 часова.