latinica  ћирилица
14/05/2018 |  15:35 ⇒ 17:58 | Аутор: РТРС

Приједор добија још једну кружну раскрсницу

Приједор би требало да добије још једну кружну раскрсницу, на магистралном путу Бањалука – Приједор – Нови Град. Јавно предузеће "Путеви Републике Српске", које ће финансирати изградњу, покренуло је поступак израде тендерске документације за избор извођача радова.

Нова кружна раскрсница требало би да буде изграђена на улазу у Приједор, односно на укрштању магистралног пута Бањалука – Приједор – Нови Град и Улице 29. новембра, која се веже за магистрални пут Приједор – Козарска Дубица. Њена изградња побољшаће безбједност и квалитет одвијања саобраћаја и умањити гужве посебно током љетног периода.

Јавно предузеће "Путеви Републике Српске" покренуло је процедуру ради расписивања јавног позива за избор извођача радова на изградњи ове кружне раскрснице. Вриједност радова процјењује се на 450.000 марака. У приједорској Градској управи задужени су за рјешавање имовинско-правних односа.

"У данашњем времену гдје имамо велики број возила на путевима, изградња кружне раскрнице је од великог значаја. Између осталог, повећава безбједност свих учесника у саобраћају, повећава проток возила и смањује гужве у саобраћају", рекао је Тихомир Тимарац, в. д. начелника Одјељења за саобраћај, комуналне послове и заштиту животне средине и имовинско-стамбене послове Града Приједора.

Постојећом раскрсницом дневно прође око осам хиљада возила. Предвиђено је да након изградње кружне раскрснице, ова саобраћајница има капацитет 22.000 возила на дан. Град Приједор разматра и могућност изградње још једне кружне раскрснице, у насељу Урије.