latinica  ћирилица
14/05/2018 |  17:36 ⇒ 18:11 | Аутор: СРНА

Званични Београд против промјена формата сједница о УНМИК-у

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић данас је у Њујорку, током састанка са предсједавајућим Савјета безбједности УН за мај Јоаном Вронецк, истакао да се званични Београд противи иницијативи појединих чланица Савјета за промјену формата и динамике сједница Савјета безбједности о Мисији УН на Косову и Метохији.
Ивица Дачић - Фото: СРНА
Ивица ДачићФото: СРНА

Дачић је истакао да питање Косова и Метохије није ријешено и да ситуација на терену указује на неопходност даљег присуства и ангажмана Мисије УН-а /УНМИК/ у несмањеном обиму и непромијењеном мандату.

Он је потврдио посвећеност Србије процесу дијалога између Београда и Приштине, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Састанак је одржан уочи сједнице Савјета безбједности УН о извјештају генералног секретара УН Антонија Гутереса о раду УНМИК-а.

У сједишту УН данас је почела сједница Савјета безбједности на којој се разматра редовни тромјесечни извјештај генералног секретара УН Антонија Гутереса о Косову и Метохији, а на којој ставове Србије заступа шеф дипломатије Ивица Дачић.