latinica  ћирилица
15/05/2018 |  10:19 ⇒ 10:33 | Аутор: Блиц

Досудио најсмјешнији пенал у историји српског фудбала, па ухапшен! (ВИДЕО)

МУП Републике Србије је саопштио да је фудбалски судија Срђан Обрадовић ухапшен због сумње да је злоупотребио службени положај.

"Он се сумњичи да је на фудбалској уткамици у Суботици, између Спартака и Радничког из Ниша, искоришћавањем свог службеног положаја фаворизовао домаћи тим и тако га ставио у повољнији тим у односу на противника", наводи се у саопштењу МУП-а.

Њему је одређено дводневно задржавање иза решетака, а након тога ће бити приведен у тужилаштво на саслушање.

Обрадовић је током викенда досудио један од најчуднијих пенала које је публика у Србији могла да види, а недуго након тога предсједник ФСС-а Славиша Кокеза најавио је да ће затражити да овај арбитар буде скинут са судијских листа. Услиједило је привођење судије, а онда и одлука о 48-часовном задржавању.

Фудбалери Спартака су у дербију за излазак на евро-сцену савладали Рандички са 2:0, али овај меч шестог кола плеј-офа Суперлиге Србије остаће упамћен по судијским грешкама, подсјећају српски медији.

Наиме, судија из Јагодине Срђан Обрадовић донио је неколико крајње дискутабилних одлука - у другом полувремену је у размаку од свега минут показао два жута картона најбољем стријелцу Радничког Милану Павкову, који је у чуду кренуо ка свлачионици.

Након тога је досудио два пенала за Спартак, од којих је други вјероватно најкомичиније показан ударац са бијеле тачке у српском фудбалу. Обрадовић је видио играње руком дефанзивца Радничког, иако га је лопта погодила у ногу. Нису му ништа вриједили протести, пошто арбитар није промијенио одлуку.