latinica  ћирилица
15/05/2018 |  13:09 ⇒ 13:16 | Аутор: СРНА

Караматић: Министарство безбједности бави се свим, осим својим послом

Хрватски делегат у Дому народа парламента БиХ Марио Караматић рекао је да се Министарство безбједности бави свим, осим својим послом.
Марио Караматић - Фото: klix.ba
Марио КараматићФото: klix.ba

Он је навео да би било добро када би неко из Министарства безбједности БиХ сазнао ко је послао пријетеће мејлове клубовима посланика СНСД-а и НДП-а у Народној скупштини Републике Српске и да за то одговара и нагласио да се то неће десити јер се то министартво бави свим, осим својим послом.

"Уколико је било злоупотребе мејлова требало би да реагују надлежне институције", изјавио је Караматић новинарима у Сарајеву и нагласио да све то показује колико су, у ствари, институције БиХ сигурне и заштићене.

Према његовом мишљењу, прича о измјенама Изборног закона БиХ је завршена, и БиХ је ушла у незапамћену кризу због опструкције бошњачких странака.

"Странке које чине Хрватски народни сабор неће правити никакве опструкције. Изаћи ћемо на изборе и побиједити унутар свог гласачког тијела, а након тога ћемо видјети шта ће бити - да ли ће БиХ упасти у агонију или постоји излаз. Осим плана Б, имамо и план Ц и Д, и знамо шта ћемо и како ћемо", нагласио је Караматић.