latinica  ћирилица
15/05/2018 |  14:10 ⇒ 16:02 | Аутор: РТРС

ГО Успјешна Српска Бијељина: Да ли живот треба да стане током изградње канализације?

"Изградња канализације у граду Бијељина почиње да личи на зидање Скадра на Бојани из истоимене народне пјесме. Поред тога што, подсјетићу вас, улази у једанаесту годину, у улицама у којима се радови заврше, остаје макадам и опште расуло", изјавио је на конференцији за медије Љубиша Петровић, предсједник Градског одбора Покрета Успјешна Српска у Бијељини.
Љубиша Петровић, предсједник ГО Успјешна Српска Бијељина - Фото: РТРС
Љубиша Петровић, предсједник ГО Успјешна Српска БијељинаФото: РТРС

Осврћући се на изградњу канализације у Бијељини, Петровић је додао да се саобраћај у граду мјесецима одвија отежано. Уз то, истиче, тротоара нема, па је и безбједност пјешака угрожена.

- О општој слици града који је други по величини у Републици Српској нећемо ни говорити. Ако се сјећате, Покрет Успјешна Српска је још у фебруару указивао на то да улице треба асфалтирати, посебно оне које воде ка здравственим установама у граду. Тада је речено да су временске прилике неповољне и да се чека љепше вријеме. Оптимални рок који су помињали био је април. Април је дошао и прошао, а прилаз Болници и Дому здравља је исти као и прије неколико мјесеци. Уз то, режим саобраћаја је поново измијењен, што је узроковало нове гужве и свакодневни колапс у саобраћају. Надлежни као да заборављају да је ово град са 40.000 регистрованих аутомобила - рекао је Петровић, показујући фотографије неасфалтираних улица и саобраћајног колапса које су чланови Покрета забиљежили.

Бијељина, изградња канализације (Фото: infobijeljina.com)

Из Успјешне Српске су поставили питање: Да ли живот у граду и нормално функционисање треба да стане током изградње канализације због неспособности градске власти и надлежних да организују посао на прави начин?

- Поново апелујемо на градску власт и надлежне да регулишу вријеме извођења радова. Умјесто у току дана, у вријеме највећег колапса у саобраћају, радове треба изодити у ноћним часовима, као што је то случај свагдје у свијету када се раде овакви капитални пројекти. Ово ће бити од користи и за раднике јер долази период великих врућина и радове ће бити скоро немогуће изводити током дана и по високим температурама - рекао је Петровић и позвао надлежне да коначно крену са асфалтирањем улица, што је посао на који су се обавезали када су радови на изградњи канализације почињали.

Извор: infobijeljina.com