latinica  ћирилица
15/05/2018 |  15:30 ⇒ 18:18 | Аутор: РТРС

Фоча: Обиљежен Међународни дан породице

"Породица је мјесто гдје почиње живот и гдје се љубав никад не завршава", мото је овогодишње централне манифестације одржане у Фочи поводом Међународног дана породице. Од Требиња до Новог Града на ликовном конкурсу "Моја породица" најмлађи су цртали своје најдраже. Најбољима су припале новчане награде од 1.000, 700 и 500 марака.

Фочанка Тања Кулић мајка је петоро дјеце. Није лако, за подизање дјеце потребно је много снаге и разумијевања. Поносна на своју дјецу, каже да се труд исплати.

"Када видите резултате, када та дјеца заиста покажу да је све то вриједило и да су сви моменти проведени са дјецом непроцјењиви, онда није проблем бити мајка петоро и више дјеце", каже Кулићева.

Своју породицу цртала је шестогодишња Катарина Вулић из Невесиња, која је и првонаграђена међу више од 700 радова пристиглих на конкурс. Њен отац Жељко каже да живот у шесточланој породици доноси неизмјерну радост.

На свечаној приредби малишани из фочанског дјечијег вртића и основне музичке школе уиграним покретима, префињеним нотама и пјесмом послали су поруку о љепоти одрастања у здравим породицама. О значају очувања породичних вриједности – старају се и у Министарству породице.

"Никада није много поновити и казати колико је битно да родитељи пазе на своју дјецу и дјеца када одрасту, да пазе на њих. То су неке традиционалне вриједности наше породице које треба да сачувамо", истиче министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић.

Министарство породице, омладине и спорта Српске даривало је све учеснике манифестације. Дјечица и васпитачи у вртићу "Чика Јова Змај" добили су мајице и наставни материјал.

Поклони су уручени и Гинеколошко-акушерском одјељењу Универзитетске болнице Фоча.